Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hij is er weer! De kerstkalender van koningin Margrethe

2 december 2020 · Leestijd 2 min

Het Deense hof belooft zeer actief te zijn op sociale media tijdens de feestdagen. Ze hebben een virtuele kerstkalender gelanceerd op Instagram, waarop sinds dinsdag dagelijks tot aan kerstavond een kerstverhaal verschijnt.

Het is de vijfde keer dat de Denen een kerstverhaal presenteren en ook dit jaar figureren de handgemaakte elfjes van koningin Margrethe. De kalender vertelt het verhaal van een avontuur van de dochter van de kerstman. Zij is op zoek naar twee verloren familieleden in het koninkrijk, die al honderd jaar geen kerst hebben gevierd met de familie.

De twee verloren familieleden zijn het laatst gezien op de Faeröer Eilanden en in Groenland, maar al jaren onvindbaar. Het verhaal belooft volgens het hof een ontmoeting te zijn tussen de kersttradities van Denemarken, de Faeröer Eilanden en Groenland. Het verhaal wordt daarom ook in het Deens, Faeröers en Groenlands gedeeld op Instagram.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--