Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hij zou vandaag 100 jaar oud worden: groothertog Jean

5 januari 2021 · Leestijd 1 min

Groothertog Henri van Luxemburg heeft dinsdag op sociale media stilgestaan bij de geboortedag van zijn in april 2019 overleden vader groothertog Jean. Die zou 5 januari honderd jaar zijn geworden.

"Op deze dag van de honderdste verjaardag van de geboorte van mijn vader groothertog Jean, wil ik graag met de groothertogin, mijn broers en zussen en heel onze familie, ontroerd denken aan degene die ons bijna twee jaar geleden heeft verlaten", schreef Henri. "Ik denk dat ik de hele bevolking zich kan associëren met het gevoel van genegenheid dat we in ons hart hebben voor degene die ons in ons leven zoveel heeft gegeven."

De boodschap werd vergezeld door een serie archieffoto's van groothertog Jean en zijn familie. Jean regeerde van 1964 tot zijn aftreden in 2000, toen oudste zoon Henri hem opvolgde. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog nam Jean, toen nog troonopvolger, deel aan de geallieerde invasie in Normandië en de achtereenvolgende bevrijding van delen van Noord-Frankrijk, België en Nederland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--