Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Van de redactie: hoe bereiden we ons voor op Koningsdag?

17 april 2020 · Leestijd 3 min

Volgende week is het Koningsdag en dat is voor ons toch wel een van de leukste werkdagen van het jaar. In dit artikel nemen we je mee in onze voorbereidingen hiervoor.

Uitzending vanuit Emmen

Koningsdag valt dit jaar op een zaterdag, wat mooi meegenomen is, want zo kunnen we onze uitzending vanuit Emmen maken. Geen vertrouwde studio dus, maar een uitzending vanuit het feestgedruis in de Drentse stad. Net als de voorbereidingen van de Gemeente Emmen, starten ook de voorbereidingen van Blauw Bloed ruim van tevoren. Hoe willen we dat onze uitzending eruitziet en welke onderdelen nemen we mee op onze website en social media? Vragen waar we met ons 14-koppige team veelvuldig over hebben nagedacht tijdens vergaderingen.

Lees verder onder de foto.

Team BB
Een deel van het team van Blauw Bloed.

We vinden het als Blauw Bloed belangrijk dat we meer laten zien dan alleen wat je al gedurende de dag via de grote nieuwszenders kunt zien. Natuurlijk krijg je bij ons ook een verslag van alle feestelijkheden, maar we gaan ook dieper in op bijvoorbeeld de afgelopen tien jaar Koningsdag in de nieuwe stijl.

Input vanuit ons panel

Maar niet alleen met onze redactie denken we na over de invulling van onze uitzending en onze online kanalen. We vinden het ook belangrijk dat onze uitingen aansluiten bij de wensen van onze kijkers. Daarom hebben we input opgehaald bij ons Blauw Bloed-panel, bestaande uit Blauw Bloed-kijkers en lezers die we regelmatig vragen om mee te denken. Lijkt het jou ook leuk om mee te denken over Blauw Bloed? Meld je dan hieronder aan voor ons panel.

Lees verder onder het aanmeld-blok.

Meld je aan voor het Blauw Bloed panel

Meld je aan voor het Blauw Bloed panel

Wil jij meedenken over de uitzendingen en de online uitingen van Blauw Bloed? Meld je dan aan voor het Blauw Bloed panel.

Meld je aan

Drukke voorbereidingen

Productieel komt er ook veel kijken bij een uitzending op locatie. Denk aan het regelen van cameramensen, persaccreditaties en overnachtingen zodat we vroeg in de ochtend van start kunnen gaan. We kunnen na weken van voorbereiding inmiddels zeggen dat we in de startblokken staan en niet kunnen wachten om Koningsdag 2024 voor jullie vast te leggen.

Op onze online kanalen volg je alles direct en in de uitzending – natuurlijk om 20:05 uur op NPO2 – kun je nog eens rustig nagenieten van de dag, maar vind je, zoals je van ons gewend bent, ook meer diepgang. We wensen je alvast veel kijk- en leesplezier!

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--