Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe gelukkig is prinses Amalia in de liefde?

24 juni 2022 · Leestijd 2 min

Het was vrijdag voor het eerst dat prinses Amalia deelnam aan het persgesprek na afloop van de jaarlijkse fotosessie van het koninklijk gezin. De Prinses van Oranje beantwoordde diverse vragen over haar tussenjaar, studiekeuze... en de liefde. Hoe gelukkig is zij in de liefde? Ze vertelt het je in bovenstaande video.

Op de vraag of ze het lastig vindt dat ze tegenwoordig weleens in 'de bladen' staat, vertelt Amalia: "Het is lastig want dat waren wel momenten waarop ik dacht dat ik privé ergens was. Maar het hoort erbij en ik ben dankbaar voor de privacy die mij op andere momenten wél wordt gegund."

De prinses Amalia vertelde verder in het persgesprek dat ze geregeld praat met de troonopvolgers van andere landen over hun uitzonderlijke posities. "Wat ik vooral heel fijn vind is omdat ik met prinses Ingrid en prinses Elisabeth in dezelfde positie zit, we elkaar begrijpen en niks hoeven uit te leggen", zei de 18-jarige Prinses van Oranje. "Het is heel fijn om met elkaar over bepaalde basale levensdingen te praten die voor ons net wat anders liggen en dat snappen we dan van elkaar."

Als voorbeelden van waarover er dan onderling wordt gesproken, noemde Amalia kwesties als privacy, vrienden en sociale media. Afgelopen weekend werd een deel van de toekomstige troonopvolgers voor het eerst met elkaar gefotografeerd. Zij waren toen te gast op het galadiner in Noorwegen ter ere van de 18e verjaardag van Ingrid Alexandra. 

Nieuwe_generatietroonopvolgers_galafeest_Ingrid_Alexandra

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--