Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo viert Elizabeth dit jaar Trooping the Colour

7 juni 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth is dit jaar tijdens Trooping The Colour - de officiële viering van haar verjaardag - niet alleen. Haar neef Edward, de hertog van Kent, zal op zaterdag 12 juni plaatsnemen aan haar zijde, meldt Buckingham Palace.

Edward, de hertog van Kent
Edward, de hertog van Kent.

De officiële verjaardagsviering wordt ook dit jaar klein gehouden. Net als vorig jaar is er een kleinschalige militaire ceremonie op Windsor Castle. De 'royal salute', die dit keer wordt uitgevoerd door de Scots Guards, wordt door de koningin zelf afgenomen op de quadrangle - de vierhoek - van Windsor Castle. Ze hoeft dit keer niet in haar eentje te kijken, want ze krijgt dus gezelschap van haar 85-jarige neef Edward.

De hertog van Kent vergezelde de Queen al eens eerder. In 2013 viel hij in voor prins Philip, die toen net was geopereerd en daarvan moest herstellen.

Lees verder onder de foto.

Het zogeheten Trooping the Colour wordt normaal gesproken ieder jaar groots gevierd en live uitgezonden op de BBC. Militaire troepen brengen die dag een eerbetoon aan Elizabeth. Langs de route staat altijd veel publiek. Het paraderen (trooping) met de vlag (colour) is in Londen, op de binnenplaats van Horse Guards Road. Aan het einde van de festiviteiten verschijnt de koninklijke familie traditiegetrouw op het balkon van Buckingham Palace om gezamenlijk naar het publiek te zwaaien.

De werkelijke verjaardag van Elizabeth was overigens al op 21 april. Ze werd toen 95 jaar.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--