Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hof deelt foto's van privéfeest koning

30 april 2017 · Leestijd 2 min

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft zondag twee foto's van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander gedeeld. De foto's zijn genomen op het Koninklijk Staldepartement waar de koning zaterdagavond feest vierde met vrienden en familie.

29 april 2017 - Feest koning op Paleis Noordeinde
29 april 2017 - Feest koning op Paleis Noordeinde.
dans-koninklijk-paar.jpg
Letizia-Felipe.jpg

De middag

Zaterdagmiddag was er een sportief evenement georganiseerd op de Maasvlakte en 's avonds kwam iedereen bij elkaar bij de Koninklijke Stallen voor een diner. Koningin Máxima had vrijdag bij het verjaardagsdiner in Amsterdam tegen een van de aanwezigen al gezegd dat zaterdag vrienden zouden komen en dat het gezin daarna drie dagen - tot 4 mei - op vakantie zou gaan. Ook bij zijn veertigste verjaardag gaf Willem-Alexander een groot feest voor zijn (koninklijke) vrienden. Het koninklijk gezin arriveerde na de middagactiviteiten als eerste bij de stallen, om alle gasten persoonlijk welkom te heten. Een deel werd per bus aangevoerd, onder wie de Aga Khan, prins Carlos en echtgenote prinses Annemarie, prinses Mabel en erfprins Alois van Liechtenstein en zijn vrouw Sophie. De prinsen Pieter-Christiaan en Floris kwamen met hun eigen auto.

Nieuwsgierigen

Voor de ingang van de stallen hadden zich enkele tientallen nieuwsgierigen verzameld. Die kregen overigens maar weinig te zien want de bussen parkeerden meteen voor de poort. De hoogste koninklijke genodigden kwamen via Paleis Noordeinde binnendoor naar de als feestzaal ingerichte manege. Onder hen de Spaanse koning Felipe en zijn echtgenote koningin Letizia, die bij vertrek van hun Haagse hotel naar het feest poseerden voor de verzamelde fotografen. Andere koninklijke gasten, onder wie de kroonprinselijke paren van Denemarken, Noorwegen en Zweden, bleven uit zicht.
Bron: RVD / Jeroen van der Meyde.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--