Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoor en zie: koning op de radio

17 december 2019 · Leestijd 2 min

De bewoners van Huis ten Bosch zijn dol op Queen. Niet alleen koning Willem-Alexander en koningin Máxima, maar ook hun dochters luisteren graag naar Queen, vertelde de koning dinsdag tijdens een werkbezoek aan de NPO, waar alles in gereedheid wordt gebracht voor de Top 2000 op Radio 2.

Bekijk hierboven het hele radio-interview met koning Willem-Alexander.

Willem-Alexander is opgegroeid met Hilversum 3 op de radio, maar tijdens zijn studie zette hij klassieke muziek op. Om zich beter te kunnen concentreren en zich af te sluiten van de buitenwereld, legde hij uit aan zendermanager Simone Meijer van Radio 4.

Verzuiling

De koning beschikt over een sterk geheugen, zo bleek. Hij wist nog precies op welke dagen van de week de verschillende omroepen uitzending hadden. "Vroeger had je de AVRO op maandag en de VARA op dinsdag en de NCRV op woensdag. En Frits Spits was de enige die elke dag te horen was met de Avondspits", zei de koning aan tafel waar Spits ook zelf meesprak over de geschiedenis en de toekomst van radio. De koning noemde het 'geestig' dat de omroepen in het publieke bestel nog steeds doen herinneren aan de verzuiling uit de jaren 50 en 60.

Podcasts

Voor podcasts neemt de koning geen tijd, bekende hij in gesprek met podcastmaker en Radio 2-presentator Ruud de Wild. Die duren te lang, vindt de koning die na alle enthousiaste verhalen over podcasts mogelijk toch een paar gaat luisteren.

De koning bezocht dinsdag de studio's van Radio 1, 2, 3FM, 4 en 5.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--