Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoorzitting over verdwenen prinses Haya

4 juli 2019 · Leestijd 2 min

Bij een familierechtbank in Londen is op 30 juli een hoorzitting over het geval van een uit Dubai verdwenen prinses. Dat zei een woordvoerster van de rechtbank woensdag.

Waarover het precies gaat en of prinses Haja Bint al-Hoessein daarbij aanwezig zal zijn, kon de woordvoerster niet zeggen. Volgens Britse media zou de prinses met haar twee kinderen naar Europa zijn gevlucht, weg van haar echtgenoot Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, de emir van Dubai. Haja is de halfzus van de Jordaanse koning Abdullah II en de zesde echtgenote van de emir.

De prinses is naar verluidt uit de Verenigde Arabische Emiraten gevlucht omdat ze probeerde te bemiddelen bij een familieconflict. Het zou daarbij gaan om Sheikha Latifa, een volwassen dochter van haar man uit een ander huwelijk. Zij vluchtte vorig jaar voor de emir, omdat hij haar mishandeld zou hebben. Een aantal weken later werd ze voor de kust van India opgepakt door medewerkers van haar vader en teruggebracht naar Dubai. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--