Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Humor op Huis ten Bosch: "gelukkig accepteren mijn dochters mijn stomme grappen"

30 juni 2023 · Leestijd 2 min

Vandaag vond de zomerfotosessie plaats! Na afloop van het fotomoment, op het Zuiderstrand in Den Haag, was het tijd voor het persgesprek. Wij vroegen aan prinses Amalia en prinses Alexia of zij kunnen lachen om de grapjes van koning Willem-Alexander.

"Hij lacht vooral het hardst om zijn eigen grapjes", vertelt Alexia. Amalia vult aan: "En wij lachen dan af en toe mee. Ik kan u verzekeren dat het er bij ons thuis heel humorvol aan toe gaat en dat we enorm om elkaar kunnen lachen." Alexia vertelt verder: "Onze ouders hebben het natuurlijk erg druk, maar tussen het werk door vinden we altijd nog wel momentjes om te lachen met elkaar." 

Op de vraag wie het leukste thuis is vertelt Amalia het volgende: "Daar gaan we geen uitspraken over doen. Dat gaat ruzie opleveren." "Dan staan we hier nog even een tijdje", grapt Alexia. De prinses vertelt dat lachen belangrijk is voor de familie. "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd." 

De koning vult zijn dochters aan: "Ons leven is heel serieus; als je dan niet samen kunt lachen... Lachen is een uitlaatklep, een bliksemafleider. Gelukkig accepteren mijn dochters en vrouw mijn stomme grappen."  

"Maar er zijn ook wel serieuze gesprekken", zegt koningin Máxima. "Wij zijn heel open en heel trots op de relatie die wij hebben met onze dochters, want ze vertellen ons heel veel. We kunnen heel goed over van alles praten." 

Foto: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--