Ga naar submenu Ga naar zoekveld

In beeld: De koning terug in de schoolbanken in Den Haag

15 april 2020 · Leestijd 2 min

Hoog bezoek voor basisschool De Fontein in Den Haag woensdagochtend. Koning Willem-Alexander nam een kijkje op de basisschool om meer te horen over de gevolgen van de coronacrisis voor het onderwijs.

Op De Fontein verzorgt een deel van de leraren het onderwijs vanuit huis, een ander deel vanuit school. De leraren hebben dagelijks contact met alle leerlingen. 

De koning ging terug de schoolbanken in tijdens een les van meester Niels. Hij geeft tijdens de crisis les aan de kinderen van groep 7 door middel van een videoverbinding. Willem-Alexander wilde alles weten over het nieuwe lesgeven, de aanpassingen in het lespakket en de leerlingbegeleiding. Niet alleen van de leraren, maar ook van het gezin thuis.

Verder sprak de koning ook met een kleuterleidster. Zij ziet nog wel kinderen, want de basisschool geeft ook les aan de kinderen van wie de ouders een vitaal beroep uitoefenen. Deze kinderen hoeven niet thuis te blijven maar mogen toch naar school komen.

Met de bezoeken en ook veel telefoongesprekken -meestal via een videoverbinding- willen de koning en koningin Máxima zich zo goed mogelijk laten informeren over de gevolgen van de uitbraak van het besmettelijke coronavirus en de bestrijding daarvan.

Een uitgebreid verslag zie je zaterdag 18 april in de uitzending van Blauw Bloed. 

Foto: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--