Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ingrid Alexandra kiest voor populaire school in Oslo

6 juli 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Ingrid Alexandra (16) van Noorwegen geniet momenteel van de zomervakantie. Na alle vrije tijd vervolgt ze vanaf half augustus haar middelbareschooltijd op Elvebakken High School in Oslo. Dat heeft het Noorse hof maandag bekendgemaakt.

De eerste schooldag voor prinses Ingrid Alexandra op 19 augustus 2010 in Asker.
De eerste schooldag voor prinses Ingrid Alexandra op 19 augustus 2010 in Asker.

Elvebakken geldt als een van de meest populaire scholen in de Noorse hoofdstad en Ingrid Alexandra's grootmoeder, koningin Sonja, was er ooit ook leerling. 

Volgens de Noorse krant Dagbladet was het de wens van Ingrid Alexandra zelf om in Oslo haar schoolopleiding voort te zetten. De school is gelegen in het district Grünerløkka - een van de hipste wijken van de stad - en is een van de grootste scholen van Oslo met meer dan 1.400 leerlingen. Welke studierichting de prinses gaat volgen is niet bekendgemaakt.

De dochter van Haakon en Mette-Marit sloot onlangs haar opleiding af aan de Uranienborg middelbare school, waar ze maar een jaar verbleef. Daarvoor ging Ingrid Alexandra naar de Oslo International School en de Jansløkka-school in Asker, vlakbij het ouderlijk huis Skaugum.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--