Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Inspireerde Amalia haar oud-tante Margriet met deze jurk?

2 maart 2023 · Leestijd 2 min

In februari vierde prinses Margriet haar tachtigste verjaardag in Theater Orpheus in Apeldoorn. Voor deze feestelijke gelegenheid trok zij een zeer moderne jurk uit de kast. Haar 19-jarige achternichtje prinses Amalia heeft 'm namelijk ook in haar kast hangen. Jong of oud maakt dus niets uit, de jurk staat beide prinsessen geweldig!

Ontwerp zonder titel

Prinses Amalia droeg de jurk van LaDress in december 2021. Ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag gaf de Rijksvoorlichtingsdienst zes nieuwe foto's vrij. Op drie daarvan straalde Amalia in de feestelijke creatie die we onlangs dus bij prinses Margriet zagen.

Lees verder onder de foto's. 

Amalia 18 jaar, nieuwe foto's
Margriet en pieter

Het was niet de eerste keer dat prinses Amalia en een ander lid van de koninklijke familie dezelfde kleding droegen. Zo koos prinses Marilène, op de 75e verjaardag van haar schoonmoeder Margriet (2018), voor een rode jurk van LaDress. Slechts twee maanden later verscheen prinses Amalia in hetzelfde ontwerp, maar dan in het blauw. Zij droeg de jurk niet naar een verjaardagsfeestje, maar tijdens een fotosessie op het Koninklijk Paleis van Amsterdam. 

LaDress

Ook koningin Máxima is wel te porren voor een jurk van LaDress. Echter had zij het merk al eerder ontdekt, in 2015 trok Máxima een kobaltblauwe jurk met pofmouwen uit de kast. Grappig: de koningin droeg het ontwerp tijdens een werkbezoek in Apeldoorn. Zou LaDress misschien een geheime dresscode voor de Gelderse stad zijn? 

ANP-331936517

Beeld: RVD-Frank Ruiter, Erwin Olaf & ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--