Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prinses Irene openhartig in interview: "Heb me heel alleen gevoeld"

15 november 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Irene vertelt in een uitgebreid interview aan dagblad Trouw hoe belangrijk het is om de natuur in te gaan. De prinses zegt het al langer, maar in plaats van dat ze erom wordt uitgelachen, lijkt het tij nu gekeerd.

Prinses Irene pleit al jaren voor leven in verbinding met de natuur. In het interview in Trouw vertelt ze over de reacties die ze kreeg naar aanleiding van haar eerste boek (Dialoog met de natuur, 1995). "Daarin wilde ik een unieke natuurervaring delen, die ik als levensveranderd heb ervaren. Maar ik werd erom uitgelachen. Dat heeft wel pijn gedaan."

Jongeren

Ook benoemt de zus van prinses Beatrix dat ze zich vroeger enorm alleen gevoeld heeft met haar natuurvisie, maar ze zegt ook dat dat inmiddels helemaal anders is. Ze haalt hoop uit de nieuwe generatie en ziet dat jongeren op een andere manier omgaan met de natuur. "Jongeren leven al zoveel bewuster, ik vind dat hoopvol", valt te lezen in Trouw.

Lees verder onder de foto's. 

Prinses Irene boomfeestdag
Prinses Irene plant een boom tijdens de 62-ste editie van de Boomfeestdag (2018).
Prinses Irene boomfeestdag 1
Prinses Irene plant een boom samen met Albert Verlinde (2018).

Natuurinclusief

Irene pleit ervoor om meer natuurinclusief te leven en ons meer open te stellen voor de natuur. "Het is mijn werk mensen daarin te begeleiden. Ik neem bijvoorbeeld groepen mee de natuur in. We doen oefeningen, staan stil bij stenen, schimmels, planten en dieren. Je wordt als het ware ondergedompeld in natuur en dat is vaak overweldigend. Ik nodig mensen uit te onderzoeken wat ze daarbij voelen en het op hun eigen leven te betrekken."

Wil je het hele interview met prinses Irene lezen? Dat kan hier.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--