Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Modeontwerper Iris van Herpen over de band met koningin Máxima

2 december 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima was afgelopen week in Parijs bij een tentoonstelling van de Nederlandse ontwerper Iris van Herpen. Wij spraken met haar over de band met koningin Máxima.

"Ik ben ontzettend vereerd dat koningin Máxima de tijd, moeite, energie en aandacht neemt om door de expositie te gaan", vertelt Iris van Herpen. "Ze is heel nieuwsgierig naar mijn werk en het is een ontzettende eer om met haar door alles heen te mogen lopen." 

De koningin verscheen bij de tentoonstelling in, hoe kan het ook anders, een creatie van Iris van Herpen. "Het was heel bijzonder om dit voor haar te maken", vertelt de modeontwerper over de jurk. 

Lees verder onder de foto.

Máxima_Iris van Herpen
Koningin Máxima draagt een jurk van Iris van Herpen.

De band met koningin Máxima

Van Herpen vertelt dat zij twee jaar nadat zij van de kunstacademie afstudeerde op een expositie haar ontwerpen liet zien. "Die heeft zij (Máxima) toen al gezien. Ze vertelde me dat ze toen al onder de indruk was en mijn werk altijd heeft gevolgd. We zijn in contact gebleven." 

ANP-484964132

In Blauw Bloed zie je een uitgebreide reportage over het bezoek van koningin Máxima aan de tentoonstelling in Parijs. Zaterdagavond om 20.05 uur op NPO 2! 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--