Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jammer: Ook dit jaar geen Invictus Games

2 februari 2021 · Leestijd 2 min

De Invictus Games zijn opnieuw uitgesteld. Het evenement zou eigenlijk van 29 mei tot 5 juni plaatsvinden in Den Haag, maar dat wordt nu verplaatst naar het voorjaar van volgend jaar. De precieze datum wordt later bekendgemaakt.

Prins Harry gelooft dat alle deelnemers van de verplaatste Invictus Games samen door deze tijd heenkomen. Dat vertelt de oprichter van het evenement samen met kandidaten van het sportevenement in een video op Twitter.

In de video vertellen verschillende mensen een inspirerend verhaal. "We doen het samen. We zijn er klaar voor. We zijn altijd klaar. En jij? Wij komen hier overheen en jij ook", zeggen verschillende kandidaten. "Dus doe het", besluit Harry de video.

Ook hebben Harry en de kandidaten nog een boodschap voor alle frontliniewerkers in tijden van corona. "Aan alle mensen in de frontlinie, die vechten tegen de pandemie. Wij staan naast jullie", aldus de hertog van Sussex.

Prinses Margriet vindt het ontzettend jammer dat ook dit jaar de Invictus Games in Den Haag niet kunnen doorgaan, met name voor de sporters en hun familieleden. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst namens haar laten weten aan het ANP. Prinses Margriet hoopt dat de Games in 2022 alsnog doorgang kunnen vinden. De prinses is sinds 2019 erevoorzitter van het Comité van Aanbeveling van de Haagse editie van de Invictus Games.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nogmaals uitgesteld

De Invictus Games zijn bedoeld voor militairen en veteranen die in dienst psychisch of lichamelijk gewond zijn geraakt. Het evenement werd in 2014 bedacht door de Britse prins Harry. Hij werd geïnspireerd door de Warrior Games, een soortgelijk Amerikaans evenement.

Vanwege de coronacrisis werden de Invictus Games 2020, die zouden plaatsvinden in het Zuiderpark in Den Haag, al met een jaar uitgesteld. Eerst werd nog ingezet op digitale oplossingen, maar dat heeft "niet de voorkeur van het organisatiecomité en de Invictus Games Foundation". Het uitstellen maakt een einde aan de onzekerheid, waardoor zowel de kandidaten als de organisatie zich kunnen richten op 2022.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--