Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige koningin Rania (50) heeft niets meer te wensen

31 augustus 2020 · Leestijd 3 min

De Jordaanse koningin Rania is maandag vijftig jaar geworden. In een interview met weekblad Hello vertelde ze blij te zijn deze mijlpaal met haar gezin in Amman te kunnen vieren. "Op mijn verjaardag, zolang de mensen van wie ik houd dichtbij zijn, en ze gezond en veilig zijn, kan ik onmogelijk om meer vragen."

Daarmee is ook een wens vervuld van eerdere verjaardagen. "In het verleden heb ik altijd meer tijd gewenst met mijn man en kinderen. Tot nu toe is dat dit jaar alles wat ik heb gehad!", zei Rania. De afgelopen maanden immers moest ook de Jordaanse koninklijke familie vanwege de coronacrisis voornamelijk thuis blijven. "Het was zo'n zegen om al mijn kinderen in de buurt te hebben, vooral in de maanden dat Jordanië een strenge lockdown had", aldus de jarige koningin.

Op haar verjaardag deelde de koningin ook een nieuwe foto van haar gezin. "Er gaat niets boven een dag waarop je omringd bent door de mensen van wie je het meest houdt", schrijft Rania bij het plaatje. "En ik wil graag iedereen bedanken voor de lieve verjaardagswensen. Dat heeft mijn dag gemaakt."

Lees verder onder de Instagram-post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Gezin_koningin_Rania.jpg

Rania trouwde in 1993 met de toenmalige prins Abdullah, met wie ze vier kinderen gekregen heeft: kroonprins Hussein (26), prinses Iman (23), prinses Salma (19) en prins Hashem (15).

Lees verder onder de foto.

De Jordaanse koningin is de belangrijkste 'influencer' onder de op sociale media actieve royals. Verspreid over Facebook, Instagram en Twitter heeft ze maar liefst 32,6 miljoen volgers, waarvan de helft op Facebook. Daar laat ze een deel van haar werkzaamheden zien. "Het is een heel moeilijk jaar geweest, maar ik ben dankbaar dat mijn land er alles aan doet om de verspreiding van Covid-19 binnen onze grenzen te beperken en de gezondheid en het welzijn van onze mensen op de eerste plaats te zetten", meende Rania.

Vanwege de coronacrisis zijn er niet veel mogelijkheden de verjaardag royaal te vieren. Maar afgelopen week zijn nieuwe foto's van de mediagevoelige koningin verschenen. Voor de opnamen koos ze voor een jurk van het Saoedi-Arabische designerlabel Ashi Studio. Dat bevestigde de in Parijs wonende ontwerper Mohammed Ashi aan de nieuwszender Al Arabiya.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: Instagram Royal Hashemite Court / Queen Rania

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--