Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige Margriet (76) gaat door zo lang het kan

19 januari 2019 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet is zaterdag 76 jaar geworden. Nog steeds geen leeftijd om te stoppen met werken of de koffers definitief op zolder te zetten. ''Zo lang we het kunnen doen, denk ik, dan zullen we het doen'', zei de prinses voorafgaand aan het jaarlijkse Peter Stuyvestant Ball in New York. Van terugtrekken na 37 jaar beschermpaarschap, samen met echtgenoot Pieter van Vollenhoven die later dit jaar 80 wordt, was nog geen sprake.

Dat bleek eerder deze week ook toen de prinses en haar man in Amsterdam de nieuwjaarsontvangst bijwoonden van hun neef koning Willem-Alexander. Opmerkelijk genoeg slaat de generatie na hen, met prins Constantijn en prinses Laurentien, dit soort bijeenkomsten steevast over, terwijl Margriet en Pieter bijna geen jaar overslaan. ''Wij zijn opgevoed met een gevoel dat het onze verplichting is aan de Nederlandse samenleving”, vertelde ze eens over haar werk en inzet voor zowel de monarchie als Nederland.

Winterspelen

Vorig jaar bezocht de prinses de Paralympische winterspelen in Korea en maakte ze met zoon prins Pieter-Christiaan een reis naar Haïti om te zien wat er terecht was gekomen van de plannen en hulp op het gebied van ramppreventie van het naar haar genoemde Prinses Margriet Fonds. Ook draaide ze trouw haar rondjes in schaatstempel Thialf om bij De Hollandse 100 geld in te zamelen voor Lymph & Co. Dat investeert in onderzoek naar lymfeklierkanker.

Lichamelijke ongemakken, zoals bijvoorbeeld een pijnlijke pols van een leven lang handen schudden, laten haar wel merken dat ze ouder wordt ''maar daardoor weet je nog dat je leeft”, zei Margriet daar jaren geleden al over.

Afgelopen 10 januari vierden Margriet en Pieter van Vollenhoven hun 52e huwelijksverjaardag.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--