Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jarige prins William is steeds zichtbaarder

21 juni 2020 · Leestijd 3 min

Prins William hoort zondag, wanneer hij zijn verjaardag viert, voor het eerst in jaren geen klaagzangen over zijn gebrek aan werklust en zijn onzichtbaarheid. De hertog van Cambridge die met zijn gezin zijn 38e verjaardag viert, is de laatste maanden juist zichtbaarder dan ooit. William had vanwege de coronacrisis daarbij het bijkomend voordeel dat hij er niet eens de deur voor uit hoefde. Videobellen was genoeg en dat deed hij vol overgave.

Zijn vrouw Catherine zette hem vanwege zijn verjaardag op de foto, samen met zijn kinderen George, Charlotte en Louis. Want de prins is dit jaar jarig op Vaderdag. Op de foto's is te zien hoe William met zijn kinderen op de schommel in de tuin bij hun huis in Norfolk zit.

Lees verder onder de foto's.

De Britten hebben dit jaar een andere William gezien. Zelfverzekerder en openhartiger leek wel, zelfs bereid om verhalen te vertellen over de drie kinderen George, Charlotte en Louis. Over hun bakavonturen in de keuken, met overal veel meel en chocolade zoals William afgelopen week onthulde. Ook echtgenote Catherine liet zich niet onbetuigd, al beweerde het blad Tatler dat ze haar extra werk met veel tegenzin deed.

Voor William is de afgelopen maanden veel veranderd zonder dat hij er een invloed op had. Begin dit jaar maakte jongere broer prins Harry bekend dat hij zijn koninklijke taken grotendeels wilde opgeven om met Meghan in het buitenland een eigen leven te gaan leiden. Na familieberaad kreeg Harry te horen dat het 'alles of niets' was en dat hij op zijn eigen goede doelen na, geheel buiten 'The Firm' kwam te staan.

Handen beschikbaar

Dat betekende wel dat er nog minder handen beschikbaar waren om het koninklijke werk te doen nadat in november Williams oom prins Andrew al was uitgerangeerd vanwege zijn connecties met pedofiel Jeffrey Epstein. Maar dat was nog niet alles. Harry had begin maart amper zijn hielen gelicht of ook het Verenigd Koninkrijk kwam in de greep van het zich razendsnel verspreidende en voor velen dodelijke coronavirus. In navolging van veel andere landen ging het VK op slot.

William sloot zich met zijn gezin op in Anmer Hall bij Norfolk, zijn vader prins Charles week uit naar Schotland en de Queen en prins Philip isoleerden zich in Windsor Castle. Met videoboodschappen konden nog bemoedigende boodschappen worden afgegeven, maar meteen werd ook duidelijk dat William en Catherine nog vaker nodig zijn omdat de hoogbejaarde koningin Elizabeth (94) geen risico's mag lopen. Dat betekent dat zodra de beperkingen verder worden versoepeld prins William nog zichtbaarder wordt.

Bron: ANP

Foto's: Kensington Palace/De hertogin van Cambridge

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--