Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jordaanse koning neemt familie mee naar graf Hoessein

12 april 2021 · Leestijd 2 min

De koninklijke familie van Jordanië heeft zondag uitgebreid stilgestaan bij de honderdste verjaardag van het land. Koning Abullah ging onder meer met zijn zoon kroonprins Hussein naar het graf van zijn vader, koning Hoessein.

Abdullah nam naast zijn zoon een groter gezelschap prinsen, onder wie oud-kroonprins Hamza, mee. De halfbroer van de koning werd vorige week nog beschuldigd van samenzwering om de veiligheid van het land te destabiliseren. Hamza ontkende echter betrokken te zijn bij een complot tegen de koning.

Abdullah zei woensdag dat er sprake van opruiing in zijn eigen koninklijke familie was, maar ook dat die is gestopt. Om eenheid te tonen na een week van onrust ging de familie zondag samen naar het graf van koning Hoessein, die regeerde tussen 1953 en 1999.

De eerste regering van Jordanië, toen nog Transjordanië, werd op 11 april 1921 geïnstalleerd. In 1946 werd het land formeel onafhankelijk en een koninkrijk.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--