Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Josephine en Vincent kunnen in Denemarken weer naar school

15 april 2020 · Leestijd 2 min

Denemarken heeft woensdag een aantal scholen weer heropend. Dat betekende voor de tweeling van het kroonprinselijk paar dat ze voor het eerst dit jaar naar de voor hun vertrouwde Tranegård-school ten noorden van Kopenhagen konden gaan. Wel gelden er voor verschillende activiteiten, zoals de gymles, nog beperkingen in verband met de coronacrisis.

Prinses Josephine en prins Vincent (beiden 9) waren dit jaar nog niet in Denemarken naar school geweest omdat kroonprins Frederik en kroonprinses Mary hadden besloten hun vier kinderen enkele maanden in te schrijven op de internationale school Lemania-Verbier in het Zwitserse Verbier. Dat zou hen een unieke en nuttige ervaring geven, aldus het kroonprinselijk paar.

Skioord

Mary verbleef met haar gezin in het eigen huis dat enkele jaren geleden werd gekocht in het Zwitserse skioord terwijl Frederik pendelde tussen Denemarken en Zwitserland. De coronacrisis maakte een abrupt einde aan deze situatie. Op 12 maart kondigde het Deense hof aan dat het gezin vanwege de crisis naar huis zou komen.

Sindsdien verbleven de vier kinderen met hun ouders in Amalienborg, op afstand van koningin Margrethe die zich heeft opgesloten in Fredensborg Slott. De twee oudsten, prins Christian en prinses Isabella, kunnen nog niet naar school. Voorlopig is de school alleen begonnen voor de leerlingen in de klassen 0 tot en met 5. Josephine en Vincent zitten in klas 2.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--