Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Jubileumfragment 13: De Hollandse 100

18 juli 2014 · Leestijd 3 min

Een jaarlijks evenement waarbij de voltallige familie van Vollenhoven enthousiast gaat sporten. En wij zien hun warme familiebanden van dichtbij.

Fragment 1: De geboorte van prinses Ariane
Een bijzonder moment in 15 jaar Blauw Bloed: de geboorte van een prinses. Presentator Jeroen Snel stond bij het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag.

Fragment 2: Een onderonsje tussen Pieter en Jeroen
Op de hei hebben Jeroen en Pieter van Vollenhoven een fluisterend onderonsje. 

Fragment 3: De koning op de Olympische Spelen
In 2010 vonden de Olympische Spelen plaats in het Canadese Vancouver en Willem-Alexander was erbij, toen nog als lid van het Internationaal Olympisch Comité. Jeroen sprak hem hierover. 

Fragment 4: Het huwelijk van prins Albert en prinses Charlène
2 juli 2011 was een sprookjesachtige dag voor de Monegasken: prins Albert trouwde met zwemster Charlène Wittstock. Het werd onze best bekeken uitzending.

Fragment 5: De troonswisseling
Een onvergetelijke dag voor een royaltyprogramma: de troonswisseling van koning Willem-Alexander op 30 april 2013. 

Fragment 6: Provinciebezoek Groningen en Drenthe
Zó maakte Nederland kennis met het nieuwe koningspaar. Een provinciebezoek stond garant voor vrolijke beelden met enthousiast publiek: Koningsdag in het klein. 

Fragment 7: Koning en koningin naar de Antillen
Kleurige kleding en veel vrolijkheid, dat kenmerkt de reizen van de Oranjes naar het Caribisch deel van ons koninkrijk. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima deden dat in 2013 voor het eerst als koningspaar.

Fragment 8: Annejet van der Zijl over de Amerikaanse prinses
Wist u dat prinses Beatrix als kind eens gearresteerd werd? Schrijfster Annejet van der Zijl vertelde in 2015 dit opmerkelijke verhaal in Blauw Bloed.

Fragment 9: Koninklijke verzamelingen
Blauw Bloed mocht als eerste televisieprogramma opnames maken in het Koninklijk Huisarchief. Oud-directeur Flip Maarschalkerweerd vertelt over de vervoermiddelen van de allerkleinste Oranjes.

Fragment 10: Verjaardag koning Harald
Net zoals bij andere verjaardagen van staatshoofden zagen we in 2017 ook bij het verjaardagsfeest van koning Harald toutroyal Europa op zijn best. Dat leverde feestelijke beelden op.

Fragment 11: Het inhuldigingsdiadeem van Máxima
Juwelenexpert Martijn Akkerman vertelt de mooiste achtergrondverhalen over koninklijke juwelen, zoals over het inhuldigingsdiadeem van Máxima.

Fragment 12: De VN reizen van koningin Máxima
Hier volgden we koningin Máxima op haar reis door Indonesië als speciaal pleitbezorger voor de Verenigde Naties. Voor ons de mogelijkheid haar te spreken over haar missie om iedereen toegang te geven tot financiële diensten.

Fragment 14: Prinses Beatrix op Bonaire
In het Caribisch deel van Nederland voelt prinses Beatrix zich thuis. Zo ook bij haar laatste bezoek aan Bonaire: een ontspannen prinses die geniet van wat ze doet.

Fragment 15: Paul en Polygoon
Met historicus Paul Rem hebben maakten we een serie van maar liefst 33 afleveringen over koninklijke beelden uit het Polygoonarchief. Deze aflevering is vanuit een bijzondere plek in Amsterdam.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--