Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Juichen én joelen voor het Spaanse koningspaar

8 augustus 2019 · Leestijd 2 min

Honderd supporters aan de ene kant en dertig demonstranten aan de andere kant van het Almudaina-paleis in Palma begroetten woensdagavond het Spaanse koningspaar en koningin Sofia. Die hielden in het paleis hun jaarlijkse ontvangst voor de autoriteiten van de Baleareneilanden en voor vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.

Volgens de krant Diario de Mallorca was het aantal mensen dat steun kwam betuigen aan de monarch of gewoon uit nieuwsgierigheid een kijkje nam bij het paleis drie keer zo groot als het groepje demonstranten. Die zwaaiden onder meer met Catalaanse vlaggen en riepen leuzen tegen de 'Spaanse koning' die volgens hen ten onrechte gebruik maakt van het zomerverblijf paleis Marivent. 'Diefstal' aldus de activisten, die wensen dat de 'buitenlandse' koning van Mallorca verdwijnt.

Koning Felipe trok zich van de demonstranten weinig aan, maar nam daarentegen wel tijd om de sympathisanten en toeristen voor het paleis de hand te schudden. Voor de ontvangst zelf waren zeshonderd uitnodigingen verstuurd: het grootste aantal sinds de troonswisseling in 2014. Felipe en Letizia hebben bewust steeds meer mensen en organisaties bij hun jaarlijkse vakantiebezoek betrokken.

Lees verder onder de foto's.

De ontvangst was het laatste officiële agendapunt voor het koningspaar dat nu vrij is om Mallorca weer te verlaten om elders, op een onbekende bestemming, écht vakantie te houden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--