Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kate neemt stokje over van Elizabeth

25 juni 2019 · Leestijd 2 min

Catherine heeft er een nieuwe koninklijke taak bij! Ze is vanaf nu beschermvrouw van de Britse fotografie-organisatie Royal Photographic Society (RPS). Dat heeft de organisatie dinsdag bekendgemaakt.

De hertogin van Cambridge, die al erelid was, neemt hiermee het stokje over van koningin Elizabeth. De Britse vorstin was 67 jaar beschermvrouw van de organisatie.

Kate zal zich in haar nieuwe rol inzetten voor het belang van kunst en creativiteit op het emotionele gestel van voornamelijk kinderen en jongeren. De RPS vindt het een eer dat Catherine nu beschermvrouw is. "Vooral vanwege haar eigen interesse in fotografie", aldus een woordvoerder.

De vrouw van prins William is een echte fotoliefhebster en dit zie je terug in de foto's die zij zelf maakt van bijvoorbeeld hun kinderen. 

De Britse koninklijke familie heeft al sinds de beginjaren een band met de RPS, die in 1853 werd opgericht. Zo waren koningin Victoria en haar man prins Albert eind negentiende eeuw de eerste beschermers van de organisatie. Catherine werd in 2017 erelid.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--