Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: 7x Amalia, Alexia en Ariane op Koningsdag

1 mei 2020 · Leestijd 4 min

Al zeven jaar lang zien we de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane op de nationale verjaardag van hun vader verschijnen. Sinds Willem-Alexander op de troon zit, vieren de koning en koningin samen met hun drie prachtige dochters Koningsdag. Wij hebben de mooiste foto's van de koningsdochters verzameld door de jaren heen.

Sinds 2014 schitteren ook de drie prinsessen op het jaarlijkse Oranjefeest. Zien we ze tijdens de eerste Koningsdag nog met dezelfde outfits, in de jaren die volgen ontwikkelen Amalia, Alexia en Ariane steeds meer hun eigen stijl. 

Wij nemen samen met mode-expert Josine Droogendijk de Koningsdag-outfits van de drie prinsessen door.

Koningsdag 2014

Tijdens de allereerste Koningsdag zijn de prinsessen er in Amstelveen voor het eerst bij. De drie zusjes zien er qua kleding hetzelfde uit. "Het was heel erg in de stijl zoals we ze in de voorgaande jaren hebben gezien. De kleding was van hetzelfde merk als de zachtgele jurkjes tijdens de abdicatie, en niet zozeer een verrassing."

Koningsdag 2015

"In 2015 verschenen ze voor het eerst op Koningsdag in Dordrecht in een eigen setje. Ze hebben dat helemaal zelf uitgezocht. Ook opvallend waren de ingevlochten haren, dat was echt iets nieuws."

Koningsdag 2016

"Op Koningsdag in Zwolle hebben ze hun haren ook weer mooi verzorgd. Amalia droeg haar haren los dat jaar, dus je ziet wel dat voorkeuren kunnen veranderen. Koningsdag valt op een lastige dag qua weer, want het kan vriezen en het kan dooien. Amalia ging vrij winters gekleed, dat paste helemaal bij die dag, want het had gevroren."

De prinsen van Van Vollenhoven verklapten dat ze zelfs thermo ondergoed droegen.

Koningsdag 2017

In Tilburg kun je zien dat Máxima en Amalia rekening hebben gehouden met het feit dat temperaturen echt kunnen schommelen.

"Wat erg opviel was dat Amalia had gekozen voor geel, een sprekende kleur. Met zwart geeft dat best wel wat contrast. Maar nog opvallender was dat ze een jurkje droeg van Natan - het modehuis waar haar moeder regelmatig shopt - en daaroverheen een jasje van Zara. En Alexia droeg een blauw jurkje met een donkerbruin vestje uit de kledingkast van Máxima."

koningsdag_2017-2.jpg
koningsdag_2017-1.jpg

Koningsdag 2018

Een jaar later in Groningen zien we veel kleurige outfits én zelfs hakken bij prinses Amalia. "Je ziet dat er elk jaar wel wat verandert. Zo droeg Amalia tijdens een fris momentje een jasje van Máxima en is ze opnieuw voor het merk Natan gegaan."

Ook Alexia draagt die dag een jasje van Máxima. "Het was een bewuste knipoog. Koningsdag werd gevierd in Groningen en veertien jaar eerder werd Koninginnedag daar ook gevierd, en toen droeg Máxima dus dat bewuste spijkerjasje."

koningsdag_2018.jpg
Koningsdag_2018.jpg

Koningsdag 2019

In 2019 valt de eer te beurt aan de stad Amersfoort. Het wordt wederom een vrolijke editie met kleurrijke outfits.

"Amalia droeg een jurk in de kleuren van Mondriaan - de bekende schilder uit Amersfoort - dus dat was natuurlijk wel een leuke knipoog, een soort vertaalslag naar de stad. Daarnaast droeg ze hoge hakken, een knappe prestatie voor deze route, en combineerde ze haar outfit met een pittig tasje van Máxima."

Koningsdag 2020

Een bijzondere Koningsdag... niet in Maastricht maar in Paleis Huis ten Bosch. 

"Passend bij het zonnige weer van Koningsdag 2020 droeg Amalia dit jaar een jurk van Lisa Marie Fernandez. Achter haar hartvormige oorbellen blijkt een mooi verhaal te schuilen. De juweeltjes komen uit de collectie van SeeMe, een Amsterdams label dat zich inzet voor overlevenden van huiselijk geweld. Een onderwerp dat meer dan ooit actueel is."

"Prinses Ariane ging als hekkensluiter weer gekleed in een jurk van haar oudste zus. Het kanten kledingstuk van Zara dook eerder op tijdens een zomerfotosessie."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--