Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Catherine doet fotoshoot voor 40e verjaardag

10 januari 2022 · Leestijd 2 min

Catherine, de hertogin van Cambridge, is zondag verrast met honderden gelukwensen naar aanleiding van haar 40e verjaardag. Via de officiële kanalen van het Britse hof hebben vele mensen een berichtje achtergelaten voor de vrouw van prins William.

De jarige bedankte via sociale media iedereen voor hun "zeer vriendelijke verjaardagswensen". Ook sprak ze haar dank uit voor fotograaf Paolo Roversi en de National Portrait Gallery voor de drie portretten die ter gelegenheid van haar 40e verjaardag werden geschoten.

Lees verder onder de drie nieuwe portretfoto's.

De Italiaanse fotograaf, die de portretten van Catherine maakte, heeft de foto's zo naturel mogelijk gehouden. "Ik wilde haar niet als een hertogin afbeelden maar zo puur en eigentijds mogelijk", zegt hij in gesprek met de Italiaanse krant Corriere della Sera.

"Alle foto's zijn gemaakt in natuurlijk licht. Zij met minimale make-up, geen bijzonder kapsel, een paar simpele pareloorbellen en een ring. Haar blik en glimlach is het middelpunt van haar gezicht", aldus Roversi, die in het verleden al talloze beroemdheden voor zijn lens had.

Fotoshoot

De fotoshoot vond in november plaats in Londen. De Italiaan en de hertogin van Cambridge dronken eerst thee op Kensington Palace waarna ze aan de slag gingen. Volgens Roversi was Catherine wat nerveus omdat ze niet gewend is om te poseren. "Als we eenmaal zouden beginnen, zou het heel gemakkelijk worden, zo stelde ik haar gerust. En zo ging het ook."

Roversi schoot zo'n 250 foto's, bijna allemaal in zwart-wit. Uiteindelijk werden er drie geselecteerd. Twee zwart-wit beelden en één waarop Catherine een opvallende rode jurk draagt. Catherine heeft voor alle drie de foto's gekozen voor een jurk van Alexander McQueen, het Britse modelabel dat ook haar trouwjurk ontwierp.

De beelden komen terecht in de permanente collectie van de National Portrait Gallery in Londen, waarvan ze beschermvrouwe is.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--