Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Catherine zet jonge Britse modeontwerper in het zonnetje

5 mei 2022 · Leestijd 2 min

Catherine, de hertogin van Cambridge, heeft woensdagavond The Queen Elizabeth II Award for British Design uitgereikt. De prijs voor Britse modeontwerpers ging naar het opkomende talent Saul Nash.

"Het is zo'n grote eer om hier te zijn", begon Catherine haar verhaal voordat ze de prijs aan Nash overhandigde. "Ik heb zoveel inspirerende verhalen gehoord over Britse creatievelingen en hun succes."

De 27-jarige Brits-Guyanese Saul Nash ontwerpt sport- en vrijetijdskleding voor mannen. "Ik had nooit durven dromen deze prijs te ontvangen", zei de ontwerper bij het krijgen van de award. Vorige maand won de ontwerper ook al de International Woolmark Prize, voor zijn originele gebruik van wol.

Lees verder onder de foto's.

Catherine_prijsuitreiking_Britse_modeontwerper
Catherine koos voor de gelegenheid een smaragdgroene jurk met riem. Een ontwerp van de Brits-Canadese modeontwerper Edeline Lee.
Catherine_en_modeontwerper_Saul_Nash
Catherine_zwaait

Het was dit jaar het vijfde jaar dat The Queen Elizabeth II Award for British Design werd uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen om erkenning en bekendheid te geven aan Britse ontwerpers.

In 2018 werd de award voor het eerst uitgereikt, toen koningin Elizabeth een bezoek aan de London Fashion Week bracht. Sindsdien wordt de prijs ieder jaar door een naaste van de koningin uitgereikt. Onder anderen prinses Anne en gravin Sophie hebben de award overhandigd.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--