Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: De bijzondere geschiedenis van Paleis Soestdijk

7 november 2019 · Leestijd 2 min

In de nieuwe serie 'Verborgen Verleden van Nederland' van de NTR vertelt presentator Waldemar Torenstra de mooiste geschiedenissen van bijzondere plekken in ons land. In de uitzending van vrijdag 8 november komt Paleis Soestdijk aan bod. Bekijk hier vast een voorproefje!

Paleis Soestdijk sluit in 2020 tijdelijk haar deuren voor een renovatie. Door het programma 'Verborgen Verleden van Nederland' is het mogelijk nu nog een kijkje nemen in het paleis, en meer te weten te komen over de rijke geschiedenis. 

Lees verder onder de video.

Amateurtoneel

Vanaf 1937 is Paleis Soestdijk de woonplek van de toenmalige prinses Juliana en prins Bernhard. Waldemar bezoekt de zaal waarin de prinses haar grootste passie beoefende: amateurtoneel. Samen met een vrouw die nog met Juliana het podium deelde, haalt hij herinneringen op aan de voorstellingen die in het paleis werden opgevoerd.  

Vrouwen van Oranje

Ook wanneer hij verder in de geschiedenis duikt ontdekt Waldemar steeds meer over de band tussen het paleis en de verschillende vrouwen van Oranje die er hun sporen hebben nagelaten, zoals koningin Wilhelmina en koningin-regentes Emma. En er is een kamer geheel gewijd aan koning Willem II, die meevocht in de Slag bij Waterloo en Quatre-Bras.

‘Verborgen Verleden van Nederland’ over Paleis Soestdijk wordt uitgezonden op vrijdag 8 november om 21.05 uur op NPO2.

Beeld: Verborgen Verleden van Nederland/NTR

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--