Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: De eerste foto's van de fotosessie van de Oranjes

16 juli 2021 · Leestijd 2 min

De zomervakantie is vrijdagmiddag begonnen voor het koninklijk gezin. En dus was het 's ochtends tijd voor de traditionele fotosessie. Bij Paleis Huis ten Bosch ontvingen koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane de media voor het jaarlijkse fotomoment.

Het is de eerste keer sinds vorig jaar juli dat het koninklijk paar en hun drie dochters voor zo'n sessie poseren. Normaal gesproken vindt er twee keer per jaar een persmoment plaats. Maar het gezin ging vanwege de coronacrisis niet op wintersportvakantie naar Lech, dus was er geen fotosessie eerder dit jaar. Er werd toen ook geen alternatief georganiseerd. Na afloop van de fotosessie beantwoordt het koningspaar enkele vragen van verslaggevers.

Lees verder onder de foto's.

Wil je meer foto's zien? Bekijk hier ons fotoalbum van de fotosessie. Bovenaan dit artikel zie je de mooiste beelden van de fotosessie.

Na de zomer wacht het koninklijk gezin een aantal veranderingen. Zo zullen prinsessen Amalia en Alexia hoogstwaarschijnlijk minder thuis zijn in Paleis Huis ten Bosch. De 17-jarige Amalia slaagde vorige maand cum laude voor haar eindexamen, maar wil niet meteen een studie doen. Ze gaat eerst een tussenjaar nemen om te reizen, leuke bedrijven te leren kennen en andere dingen die ze later in haar leven niet meer kan doen.

Alexia gaat na de zomer studeren aan het United World College of the Atlantic in Wales. Daarmee treedt ze niet alleen in de voetsporen van haar vader Willem-Alexander, maar ook in die van prinses Elisabeth van België. De school wordt gezien als één van de meest prestigieuze ‘middelbare scholen’ ter wereld. Ook de Spaanse prinses Leonor start er komend schooljaar.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--