Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Deze royals hebben hart voor mode

25 januari 2020 · Leestijd 2 min

Sommige royals stralen het gewoon uit: hun liefde voor mode en kleding. Styliste Patty Zomer vertelt hoe koningin Máxima kracht uitstraalt met haar kleding en ook welke royals iets minder de behoefte hebben met de mode mee te gaan.

Koningspaar_op_de_rode_loper_tijdens_staatsbezoek_Portugal.jpg

Wie de meeste kracht uitstraalt met haar kleding, is koningin Máxima, vindt Patty. "Ze weet precies bij welke gelegenheid ze wat gaat aantrekken. De ene keer doet ze een stapje terug in kleding, omdat iemand anders belangrijker is. Soms is ze samen met haar man echt een glamourkoppel. Ze balanceert hier heel goed tussen."

Pastel

Maxima_Deelstaatbezoek15.1.jpg

Koningin Máxima draagt vaak pastelkleuren. Daarin komt volgens Patty vooral haar persoonlijkheid goed naar voren. "De kleding is ondergeschikt aan haar uitstraling. Er staat een hele sterke vrouw, die ook in bijna camouflerende kleuren heel powerful is." De styliste ziet hoe de koningin kan genieten van mode. "Koningin Máxima draagt wat haar mooier maakt. Dat is wat kleding moet doen."

MaximaRaniamantels.jpg

In 2018 bracht het Jordaanse koningspaar Abdullah en Rania een bezoek aan Nederland. De koninginnen gingen samen een dag op pad en droegen die dag allebei een mantel. Patty vond het een iconisch beeld.

Praktisch

camillanieuwzeeland.jpg

Iemand die minder van kleding houdt als je het aan de styliste vraagt, is Camilla, de vrouw van prins Charles. "Camilla geniet niet van mode. Ik denk dat ze redelijk praktisch is ingesteld en denkt: Help, we moeten vanavond naar een gala. Wat gaan we aantrekken? Maar ze haalt niet alles eruit wat erin zit."

In tegenstelling tot haar 'schoonmoeder' heeft Meghan wél een groot modehart. De hertogin draagt veel verschillende stijlen. De ene keer een strakke kokerrok met blouse, de andere keer een mooie klassieke jurk. "De zoektocht was eigenlijk net gestart. Nu wordt de situatie heel anders, dus het is afwachten wat er gebeurt op kledinggebied bij haar."

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--