Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Elizabeth maakt vitale indruk tijdens feestavond

16 mei 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth was zondagavond aanwezig bij de eerste van een aantal grote evenementen vanwege haar 70-jarig jubileum op de Britse troon. Het feestelijke programma vond plaats bij Windsor Castle en werd live uitgezonden door de commerciële tv-zender ITV.

De vorstin werd getrakteerd op een spectaculair programma met paardenshows, militaire parades en optredens van artiesten van over de hele wereld. Helen Mirren, Joan Collins en Tom Cruise waren ook aanwezig. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Gregory Porter, Andrew Lloyd Webber en zangeres Katherine Jenkins. In de show werd stilgestaan bij hoogtepunten uit het platina jubileum van Elizabeth en werden hommages gebracht van het Verenigd Koninkrijk en de Commonwealth.

Prins Charles kwam ook nog aan het woord over zijn moeder. Hij roemde de manier waarop ze zich altijd weet te presenteren en de manier waarop ze omgaat met de diverse uitdagingen in het leven.

Lees verder onder de foto.

Elizabeth mei 2022

Prins Charles en Lady Louise Windsor

Ook was er een rol weggelegd voor Lady Louise Windsor, de dochter van prins Edward. Zij ging voorop in een paardenshow met koetsen ter ere van prins Philip, de vorig jaar overleden echtgenoot van Elizabeth.

De vorstin kreeg een staande ovatie van het aanwezige publiek toen ze zelfstandig naar haar plaats op de tribune liep. De royal kwakkelt de laatste maanden met haar gezondheid. Volgens het Britse hof heeft ze 'mobiliteitsproblemen', waardoor ze enkele evenementen heeft moeten afzeggen. Zo was ze afgelopen dinsdag niet aanwezig bij de start van het Britse parlementaire jaar.

Stok

Elizabeth maakte gebruik van een stok toen ze naar haar plaats op de tribune wandelde en werd geflankeerd door haar zoon prins Edward, de hertog van Wessex. De koningin genoot zichtbaar van de optredens en maakte een montere indruk.

Aan het eind van de avond werd Elizabeth in een Land Rover van het feestterrein gereden. Ze liep een klein stukje van haar plaats naar de auto en sprak onderweg nog even kort met enkele medewerkers aan de show.

Elizabeth in auto

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--