Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Elizabeth virtueel weer aan het werk na ziekenhuisopname

26 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth heeft via internet audiëntie verleend vanuit haar kasteel Windsor bij Londen. Na haar ziekenhuisopname vorige week is het de eerste keer dat de 95-jarige vorstin weer openbaar bezig is, melden Britse media over de virtuele ontmoetingen.

Elizabeth sprak onder meer met de ambassadeurs van Zuid-Korea en Zwitserland. De laatste keer dat ze in het openbaar werd gezien was vorige week dinsdag toen ze gastvrouw was van de receptie rond de Global Investment Summit.

De ziekenhuisopname volgde op woensdag. Volgens het paleis was het voor "inleidend onderzoek", waarmee wordt gesuggereerd dat meer onderzoek nodig is. Kort daarvoor was een bezoek van de koningin aan Noord-Ierland plotseling afgeblazen. Het was de eerste ziekenhuisovernachting voor Elizabeth in jaren.

Na een nacht in het ziekenhuis zat de koningin vrijdag weer aan haar bureau in Windsor. Volgens Buckingham Palace hield ze zich uitsluitend bezig met lichte taken. Elizabeth is de oudste en langst regerende vorst ter wereld.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--