Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Felipe opent luchtvaartbeurs in Madrid

27 oktober 2021 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe heeft dinsdag het World Air Traffic Management Congress in Madrid geopend. Op de grootste luchtvaartnavigatiebeurs ter wereld bezocht de royal enkele stands om zich te laten informeren over allerlei nieuwe snufjes, ook op het gebied van drones.

Zo kreeg Felipe informatie over een onbemande luchttaxi en een hydrodrone. Het gaat om een prototype waarmee al testvluchten zijn gemaakt. De hydrodrone is een Spaans product. Net als de luchttaxi. Die kan worden ingezet om bij calamiteiten snel mensen te evacueren.

In zijn openingsspeech zei Felipe dat de luchtvaartnavigatie en de drone-industrie dezelfde uitdagingen voor de toekomst hebben. Ook meende de vorst dat het luchtvervoer ernstig geleden heeft onder de zware gevolgen van de coronapandemie. "De luchtvaart was en is nog steeds een van de zwaarst getroffen sectoren", zei Felipe. "De wereldwijde ineenstorting van het luchtverkeer heeft ons meer dan 15 jaar teruggezet." De Spanjaard sprak over de grootste crisis in de geschiedenis van het luchtvervoer.

Ondanks het zware weer waarin de sector zit, blijft Felipe optimistisch over de luchtvaartindustrie. Volgens hem is het herstel al ingezet en kan de sector binnen twee jaar weer op hetzelfde niveau opereren als voor de corona-uitbraak.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--