Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Máxima: Glans van Oranje' - een uniek fotoportret van onze koningin

1 augustus 2022 · Leestijd 3 min

Ben je fan van Máxima of ben je op zoek naar een leuk cadeau? Misschien is het kleurrijke fotoboek 'Máxima: Glans van Oranje' een idee. Deze unieke uitgave bevat zo'n 150 bijzondere foto's van Máxima. Blauw Bloed heeft het fotoboek samen met het Algemeen Nederlands Persbureau uitgebracht.

Het fotoboek neemt je als lezer - in tien thema’s - mee in het leven van onze koningin. Van haar jeugd in Argentinië tot haar rol als moeder van drie dochters en van haar gevoel voor stijl tot de reizen die ze voor de Verenigde Naties maakt. Ook is er een thema gewijd aan de ervaringen van de fotografen die Máxima vaak hebben gefotografeerd.

Lees verder onder de afbeelding.

Pagina_boek_Maxima_Glans_van_Oranje.jpg

Koningin Máxima is een van de meest gefotografeerde vrouwen van ons land. De geselecteerde foto's tonen het veelzijdige bestaan van onze koningin: een bezoek aan Barack Obama in het Witte Huis en een uitje naar de paardenraces op Ascot worden afgewisseld met biersjoelen in Zeeland en een gesprek over mobiel bankieren met Indiase vrouwen.

Máxima verenigt glamour en polder, straalt charme uit en blijkt zich in elke situatie op haar gemak te voelen. Ook is er in het boek aandacht voor de stijl van Máxima. Haar kledingstijl is niet onder één noemer te vangen. Ze durft veel op modegebied en weet vaak alle ogen op zich gericht.

Lees verder onder de afbeeldingen.

Pagina_boek_stijl_Maxima_glans_van_oranje.jpg
Pagina_boek_foto_Maxima_glans_van_Oranje.jpg

In het 216 pagina's tellende fotoboek zien we Máxima groeien in haar rol. De Máxima van de verlovingsaankondiging is uitgegroeid tot een zelfbewuste powervrouw. Aan de hand van de tien thema's neemt auteur Simone Lamain je mee in het verloop van de gebeurtenissen.

Meer over dit boek

ANP-beeldredacteur Leo Blom vertelt: "Het fotoboek toont de ontwikkeling van een jonge latina die uitgroeit tot de zelfbewuste powervrouw die glans brengt aan het huis van Oranje. De circa 150 foto’s, die werden geselecteerd vanuit het perspectief van compositie en journalistieke inhoud, zijn hoofdzakelijk afkomstig uit de beeldbank van het ANP. Het meest in het oog springende verschil met het zusterboek 'Beatrix: Van prinses tot prinses' is de kleurrijkheid van het beeldmateriaal."

Benieuwd wat de favoriete foto's uit het boek zijn van Simone Lamain en Leo Blom? Bekijk de video!

Het fotoboek Máxima: Glans van Oranje kan besteld worden.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--