Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Fotosessies door de jaren heen

19 juli 2020 · Leestijd 2 min

Vrijdag was het weer zover: de jaarlijkse fotosessie met het koninklijk gezin voordat de zomervakantie begint. De sessie vond plaats op Huis ten Bosch en natuurlijk was Blauw Bloed erbij! Het poseren voor voor de pers uit binnen- en ook buitenland is een traditie die decennia teruggaat. Bekijk de leukste foto’s door de jaren heen!

De eerste fotosessie

Al in de jaren ‘30 van de vorige eeuw werd koningin Wilhelmina tijdens haar skivakantie geadviseerd om fotosessies te organiseren voor de pers. Zo geschiedde. Pas later, in de jaren ‘60, poseren de Oranjes ook voorafgaand aan hun zomervakantie voor de media. Koningin Juliana begon die traditie bij villa ‘De Gelukkige Olifant’ in het Italiaanse Porto Ercole.  

Beelden in ruil voor privacy

De fotosessie is bedoeld als tegenprestatie. De pers krijgt de gelegenheid om de royals in hun privé-omgeving te filmen en te fotograferen. In ruil daarvoor wordt van de media gevraagd om ze tijdens hun vakantie met rust te laten. Het begon als een ongeschreven afspraak tussen de media en de koninklijke familie. In 2005 werd dit vastgelegd en presenteerde de RVD de Mediacode.

Een Griekse fotosessie?

Anders dan zijn moeder en grootmoeder organiseert Willem-Alexander geen fotomoment bij zijn zomerverblijf. Een villa in Griekenland. Hij vertelde dat het niet geschikt is om daar een grote groep pers te ontvangen.   

Wil je meer zomerartikelen lezen?
Op ons zomerplatform vind je meer inspirerende artikelen, tips om deze vakantieperiode er op uit te gaan, boeiende podcasts, radio-tips en nog veel meer.

Lees meer

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--