Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Gaan de prinsessen mee naar de inhuldiging van de Japanse keizer?

18 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Tijdens het persgesprek aan het einde van het staatsbezoek aan India blikte Blauw Bloed-presentator Jeroen Snel alvast vooruit op de inauguratie van de Japanse keizer Naruhito. Het koningspaar zal hierbij aanwezig zijn. Maar geldt dat ook voor de prinsessen?

Aangezien het volgende week ook herfstvakantie is, riep dat de vraag op of ook de drie dochters van het koningspaar mee zouden reizen naar Japan. Maar volgens de koning is dat een 'privézaak'. Of Amalia, Alexia en Ariane mee zullen reizen, is af te wachten. Wel is zeker dat de prinsessen volgende week herfstvakantie hebben. Het is dus mogelijk dat zij wel meereizen naar Japan, maar elders vakantie vieren.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ander onderwerp tijdens het persgesprek was de stikstofproblematiek. De koning zei dat dit iets is dat een "uniek Nederlands probleem is" en we het "als hele samenleving moeten oplossen". Hij vervolgde: "We weten nog niet wat de oplossing is en daar moeten we de komende maanden hard aan werken. We kunnen in dit geval niet bij andere landen kijken en hebben dit ook niet eerder meegemaakt."

Ook de baard van de koning kwam nog ter sprake. De koning zei dat de baard blijft staan, totdat hij eraf gaat. Koningin Máxima was te spreken over de nieuwe look van de koning. "Het staat hem goed", zei ze. Logisch, aldus de lachende koning. Zonder haar instemming had hij de veelbesproken baard niet laten staan. 

De baard vormde de vrolijke uitsmijter van het persgesprek, waarin ook meer serieuze zaken als de acties van de Nederlandse boeren, de tyfoon Hagabis in Japan, en het staatsbezoek zelf aan de orde werden gesteld.

Bron: ANP/Blauw Bloed

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--