Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Josine Droogendijk over Máxima's modemaand september

3 oktober 2021 · Leestijd 3 min

Afgelopen maand was koningin Máxima weer lekker vaak te zien in verschillende outfits. Modekenner Josine Droogendijk loopt ze met ons langs!

''Een van de eerste bezoeken van de koningin in september was aan de bierbrouwerij Gulpener. Hier droeg de koningin een blouse en een broek die prima te combineren zijn. Maar door het losse en wat onverzorgde haar, werd het al snel een rommelige look. Gelukkig maakte Máxima dit de rest van de maand helemaal goed'', vindt Josine. 

Koningin Máxima in de Gulpener Bierbrouwerij.
Koningin Máxima in de Gulpener Bierbrouwerij.

''De groene jurk die de koningin droeg tijdens het streekbezoek aan Salland was een echte eyecatcher. De groene kleur was koningin-waardig en de plissérok wapperde prachtig mee met de wind'', vertelt Josine. 

Het koninklijk paar tijdens het streekbezoek aan Salland.
Het koninklijk paar tijdens het streekbezoek aan Salland.

''De jurk die koningin Máxima droeg tijdens de overdracht van het cultuurhuis Amare had ze al eens eerder gedragen, maar toen met slippers", vervolgt Josine. "Door de combinatie met hakken, komt de jurk veel beter tot zijn recht. De jurk is van het merk Zeus + Dione. Dit is een favoriet merk van de koningin, dat komt vast omdat ze het op vakantie in Griekenland kan kopen. De figuren op de jurk zijn erg kenmerkend. Dit merk valt in de smaak, want de koningin droeg nog een jurk van dit merk in deze maand. De bruine jurk vond ik iets minder, dit vanwege de taupe kleuren die niet echt opvielen. Hierdoor miste de koningin de pit die ze normaal wel uitstraalt."

''Toen het koningspaar het paleis uitstapte op Prinsjesdag dacht ik meteen 'wauw', wat een mooie kleurcombinatie heeft de koningin aan. De Rijksvoorlichtingsdienst brengt altijd een persbericht uit, hierin stond echter wel dat de top van de koningin oranje is, ik vond hem meer rood." Daarnaast werd gemeld dat de hoed van de koningin een pillbox was, dit is een hoedje in de vorm van een pillendoosje. "Hier hadden ze geen gelijk in, dit is namelijk een turban. Máxima houdt enorm van deze hoed. Zo zagen we een andere versie ervan afgelopen woensdag gecombineerd met een kleurrijke jurk. Ze heeft zelfs vijf verschillende rode turbands in haar kast'', verklapt Josine. 

''Het fijne van Blauw Bloed op de tv kijken is dat je ook echt bewegend beeld ziet. Dat is perfect voor deze Valentino jurk. Als je de jurk op foto ziet kan het er blokvormig uit zien, maar met bewegend beeld komen de franjes erg goed in zicht'', aldus Josine. 

De koningin bij de Willem 1 lezing. Op foto's is goed te zien dat de jurk er een beetje blokvormig uitziet.
De koningin bij de Willem 1 lezing. Op foto's is goed te zien dat de jurk er een beetje blokvormig uitziet.

''Het kapsel van de koningin zat deze maand opvallend netjes.  Het viel mij op dat de krullen van Prinsjesdag nog in het haar zaten toen de koningin in New York was voor de VN, dit gaf een extra koninklijke uitstraling. Ook de dag erna zat het haar nog erg mooi los. Waar ik haar haar ook opvallend goed vond zitten was bij het bezoek aan Bureau Halt. De luipaardprint jurk is niet per se een koninklijke jurk, maar door het haar wat erg mooi zat, kreeg het toch een koninklijke uitstraling'', sluit Josine af. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--