Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koning snoept van boomgaardfruit in Zoetermeer

29 juni 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag in de Hof van Seghwaert in Zoetermeer een werkbezoek gebracht aan Gilde Stadstuiniers. Dat gilde staat aan de basis van het door het Oranjefonds mede ondersteunde project 'De kracht van groen Zoetermeer'. De koning vormt met koningin Máxima het beschermpaar van het fonds.

Een video van het bezoek verschijnt later in dit artikel.

De Hof van Seghwaert is een historische perenboomgaard, die sinds 2014 in gebruik is als wijktuin en ontmoetingsplek. Een soort openlucht buurthuis, zo ervoer de koning bij zijn onaangekondigde visite.

Het project zet het groen in om vrijwilligers en wijkbewoners, mensen met een beperking en mensen in een re-integratietraject met elkaar in contact te brengen. De koning kreeg tijdens zijn bezoek tekst en uitleg over het project. Daarna maakte hij een wandeling door de tuin en boomgaard en knoopte praatjes aan met de daar aanwezige vrijwilligers.

Lees verder onder de foto's.

Willem-Alexander hoorde onder meer dat bewoners van een verpleeghuis voor mensen met dementie er komen wandelen en dat scholieren in het najaar helpen met peren plukken. Ook kreeg hij te horen dat er aanvankelijk weerstand bestond bij de gemeente Zoetermeer om zoveel groen in handen te geven van vrijwilligers. 

'De kracht van groen Zoetermeer' is bedoeld om mensen te betrekken bij hun buurt en bewust te laten worden van het groen in hun omgeving, zoals stads- en buurtgroen, wijktuinen, moestuinen en boomgaarden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--