Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koningin doet kleine kledingruil

2 december 2020 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 geopend. Dat deed de koningin door na afloop van een talkshow in Den Haag een goudkleurige zijden doek van een kartonnen bord te trekken. Op het bord stond de tekst 'Nederland heeft 7 miljoen vrijwilligers, toch missen we jou nog'.

Bij aankomst bleek de koningin een kleine kledingruil te hebben gedaan. Tijdens haar eerste bezoek woensdag aan Gouda droeg zij een witte top op een grijze pantalon, terwijl ze 's middags in een geruite top verscheen. 

Voorafgaand aan de openingshandeling was er een talkshow waarin verschillende gasten vertelden over hun visie op vrijwilligerswerk en hun ervaringen daarmee. TV-presentatrice Irene Moors presenteerde het programma.

De Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) wil als landelijke koepel- en brancheorganisatie samen met vrijwilligersorganisaties meer mensen werven om via vrijwilligerswerk bij te dragen aan de samenleving. De opening van het jaar vond plaats in aanloop naar de Nationale Vrijwilligersdag op maandag.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--