Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Koningspaar spreekt met moeder van ontvoerde Insiya

5 april 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagochtend kort gesproken met de moeder van het naar India ontvoerde meisje Insiya. Zij heeft het koningspaar opnieuw gevraagd aandacht te besteden aan haar zaak. Dat deed de moeder op de Dam in Amsterdam, waar Willem-Alexander en Máxima samen de Indiase president en zijn echtgenote ontvingen voor een staatsbezoek.

Na afloop van de korte ontmoeting vertelde Nadia Rashid: "Ik heb de koning en koningin gesproken. Ze hebben mijn brief gelezen en gaan deze vandaag bespreken. Ze zijn zeer begaan met mijn zaak. Ze waren geëmotioneerd en zijn ervan doordrongen hoe belangrijk het is dat Insiya terugkomt naar Nederland".

Lees verder onder het videofragment.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De moeder van Insiya richtte zich vorige week in een brief en videoboodschap tot koningin Máxima. "Hoe mooi is het als dit staatsbezoek en deze vriendschap worden bezegeld met de terugkomst van Insiya naar Nederland", stelde Rashid in haar boodschap aan de koningin.

Hartverscheurend

In 2019, toen het koningspaar op staatsbezoek was in India, betuigden koning Willem-Alexander en koningin Máxima hun medeleven met Rashid. Zij zeiden toen haar situatie "hartverscheurend" te vinden. Ook reageerde Máxima in 2018 op een eerdere brief en videoboodschap van de vrouw.

Volgens de organisatie die Insiya terug wil brengen, Team Bring Insiya Back, is zij een Nederlands staatsburger en wordt het meisje illegaal vastgehouden in India. In 2016 liet haar vader het toen 2-jarige kind ontvoeren uit het huis van haar oma in Amsterdam-Oost.

De ontvoerders zijn hiervoor veroordeeld tot celstraffen. De vader werd vorig jaar door de rechtbank in Amsterdam tot negen jaar gevangenisstraf veroordeeld. Hij weigert het meisje aan Nederland over te dragen. De moeder zegt geen contact met haar te kunnen krijgen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--