Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Máxima in herfstachtig broekpak naar Utrecht

6 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima heeft woensdag in het HKU Conservatorium in Utrecht een bijeenkomst bezocht die was georganiseerd vanwege het eenjarig bestaan van het MuziekopleidersAkkoord. Daarin hebben pabo's en conservatoria afgesproken te zorgen voor duurzaam en kwalitatief goed muziekonderwijs in de lerarenopleidingen.

Máxima werd verwelkomd door tientallen kinderen. Daarna blikte ze samen met betrokkenen terug op behaalde resultaten in het afgelopen jaar. Het ging onder meer over speciale lesfilms die zijn gemaakt door studenten van het Conservatorium van Amsterdam, waarmee pabostudenten basisvaardigheden leren voor het bespelen van keyboard, gitaar en percussie. Ook de onlinecoaching, die is opgezet door studenten van ArtEZ Conservatorium Zwolle voor pabostudenten van Stenden Hogeschool, kwamen ter sprake. Tussendoor verzorgden studenten en kinderen allerlei muzikale optredens.

Tijdens het evenement was er ook aandacht voor zaken die nog stroef verlopen, zoals het combineren van muziekonderwijs en muziektechnologie (waaronder elektronische instrumenten, software en opnameapparatuur) en lesprogramma’s die niet voldoende op elkaar aansluiten. De komende tijd wordt onderzocht hoe dit beter kan.

Het MuziekopleidersAkkoord is een initiatief van onder meer de stichting Méér Muziek in de Klas, waarvan Máxima erevoorzitter is. Vorig jaar was zij ook bij het ondertekenen van het akkoord. Daarmee ligt de samenwerking tussen pabo’s en conservatoria op landelijk niveau voor nu nog elf jaar vast.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--