Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk mee: Koning spreekt zorgpersoneel over hun werk

13 mei 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft dinsdag tijdens een videogesprek met de beroepsvereniging van verzorgenden en verpleegkundigen (V&VN) gesproken over het werk dat het zorgpersoneel momenteel verzet in de coronacrisis. Dat meldt de organisatie op haar eigen website.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Verpleegkundigen werden dinsdag, op de Internationale Dag van de Verpleegkunde, wereldwijd geprezen voor het werk dat zij aan de zogenoemde frontlinie verrichten. Maar volgens Willem-Alexander staan zij juist niet vooraan, maar achteraan. De koning ziet het zorgpersoneel meer als "de laatste defensielijn" met de "laatste hulp en redding tegen het virus."

In het gesprek vroeg Willem-Alexander ook naar de zorgen die verpleegkundigen misschien hebben. Ook wilde hij weten wat voor maatregelen er overal door de zorgprofessionals in het hele land worden genomen zodat patiënten alsnog met familieleden in contact kunnen komen. Daarnaast sprak de koning de hoop uit dat meer mensen nu een baan in de zorg willen overwegen.

Willem-Alexander sloot af met een dankwoord voor het werk dat de beroepsgroep levert en deed meteen een oproep om hen meer erkenning te geven en beter naar hen te luisteren bij het opzetten van het zorgbeleid.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--