Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Royals met mode-lef

6 november 2021 · Leestijd 4 min

Royals doen allemaal hun uiterste best om op hun mooist voor de dag te komen. De een durft daarbij net wat meer te experimenteren dan de ander. Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, vertelt Blauw Bloed wie volgens haar de royals met de meeste mode-lef zijn.

Koningin Máxima

Onze eigen koningin Máxima is volgens Miluska een zeer goed voorbeeld van een royal met mode-lef. In een grijze menigte durft zij het aan om op te vallen in een knalroze jurk, en volgens Miluska hebben we die lef altijd al bij Máxima gezien. "Vanaf het allereerste moment dat zij verscheen in Nederland tot nu weet ze elke keer weer een andere kwinkslag te geven en andere keuzes te maken, maar altijd met lef gekozen." 

Maxima_ascot.jpg

Prinses Mabel

Ook prinses Mabel is een royal met mode-lef. "Wat ik mooi vind aan haar is dat zij meebeweegt met haar favoriete ontwerpers Viktor en Rolf."

Het broekpak dat Mabel droeg bij het huwelijk van kroonprinses Victoria van Zweden en Daniel Westling was voor Miluska een van de hoogtepunten. "Ik moest eerst even goed kijken... zie ik nou een jurk? Maar dat is nou exact de lef die ze toont in haar keuzes."

Als de jurken van Mabel qua kleur wat meer ingetogen zijn weet ze toch altijd te verrassen met een vorm of een stof. "Je voelt gewoon haar modehart en je voelt dat ze nog steeds lef heeft", gaat Miluska verder. "Ik vind het mooi dat ze, ondanks wat er gebeurd is, dat niet verstopt en er niet voor wegloopt."

Kroonprinses Victoria

Ook kroonprinses Victoria van Zweden is volgens Miluska een vrouw met mode-lef. Victoria draagt vaak veel volume. Zo droeg ze een opvallende, met lef gekozen, zwarte jurk bij de Nobelprijsuitreiking in 2019.  

Ook houdt Victoria ervan om de Zweedse modeketen Hennis & Mauritz te steunen. Ze gaat dan vaak voor de duurzame collecties. "Daarmee wil ze een duidelijk statement maken. Zo toont ze echt lef", aldus Miluska. "En ze heeft gelijk ook, want we kunnen allemaal veel duurzamer zijn dan we op dit moment doen. Een prinses met lef dus, waar me naar moeten kijken."

Koningin Rania

Koningin Rania van Jordanië toont weer een ander soort lef. "Haar landgenoten kleden zich best wel traditioneel", vertelt de hoofredacteur van Harpers Bazaar. Toch zie je dat volgens haar niet terug in de kledingkeuze van Rania. "Ze heeft een groot hart voor mode die in al haar elegantie haar vrouwelijke vormen benadrukt. Dat is, als je naar haar achtergrond kijkt, een mooie vorm van lef."

Prinses Charlène

Prinses Charlène van Monaco leeft in een omgeving waarin alle vrouwen zich uitgesproken kleden. Echt lef dus, als je je daarvan weet te onderscheiden. Charlène kiest juist voor een ingetogen route. "Dat doet ze met heel veel gratie", aldus Miluska.  

Als iedereen enorm uitpakt, kiest Charlène voor een ingetogen jurk met eenvoudige, chique belijning.

Mode-lef?

Wanneer ben je nou een royal met mode-lef? Als je lef toont, doe je het tegenovergestelde van wat je omgeving van je verwacht, aldus Miluska. "En dan kan je uitpakken en dan ga je verrassen".

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--