Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk: Zo laat Máxima zich van haar beste 'kant' zien

11 januari 2020 · Leestijd 1 min

Van popsterren tot koninginnen, kant is volop in de mode. ’s Werelds grootste modehuizen en –ontwerpers laten nu in de unieke tentoonstelling 'The Art of Lace' tientallen verfijnde creaties met kant zien.

Stijlmeester Bodo Breg maakt van de gelegenheid gebruik om ons te laten zien hoe de royals kant in hun kleding gebruiken. Aan de hand van de jurken in de tentoonstelling neemt hij ons mee langs de meest bijzondere kanten kledingstukken die de vrouwelijke royals hebben gedragen.

Iets wat je vaak ziet bij kledingstukken van kant zijn bloemmotieven. Een voorbeeld daarvan is de
Iets wat je vaak ziet bij kledingstukken van kant zijn bloemmotieven. Een voorbeeld daarvan is de jurk die Máxima droeg tijdens het staatsbanket in Portugal. ''Prachtige 3D-rozen aan de onderkant, die opgingen in een florale zee van smaragdgroen'', aldus de stijlmeester. ''Dat was haute couture in optima forma.''.
Een andere kanten jurk van Máxima die opvalt is deze creatie van Claes Iversen. ''Een verfijnd beeld
Een andere kanten jurk van Máxima die opvalt is deze creatie van Claes Iversen. ''Een verfijnd beeld met een sterk silhouet. Maar kant, dat had de hoofdrol.''.
''Toen Catherine met William ging trouwen heeft ze zich heel nauw betrokken gevoeld bij het
''Toen Catherine met William ging trouwen heeft ze zich heel nauw betrokken gevoeld bij het ontwerpproces en vooral ook van het kantwerk. Een hele mooie symbolische kant waarbij de vier nationale bloemen van het Verenigd Koninkrijk voorkomen in zowel de sluier als het lijfje.''.
Meghan was zeker niet van plan om onder te doen voor de trouwjurk van Catherine. Zij had namelijk de
Meghan was zeker niet van plan om onder te doen voor de trouwjurk van Catherine. Zij had namelijk de symbolen van het hele Gemenebest in haar lange sluier verwerkt.
Op de rok van de Prinsjesdag jurk van 2016 zit guipure kant verwerkt. Bodo: ''Het is een kantsoort
Op de rok van de Prinsjesdag jurk van 2016 zit guipure kant verwerkt. Bodo: ''Het is een kantsoort waarbij de draad een soort van omwonden wordt zodat er een reliëf ontstaat.''.
Een ander mooi voorbeeld van guipure kant is de jurk van Claes Iversen die Máxima droeg tijdens de
Een ander mooi voorbeeld van guipure kant is de jurk van Claes Iversen die Máxima droeg tijdens de Prix de Rome. ''Goudkleurig karamel, een midi-jurk tot halverwege de kuit en een fifty-silhouet. Heel verrassend gecombineerd met een relevé van Fabienne Delvigne. Nog nooit eerder gezien, maar wel een heel mooi voorbeeld.''.
Koningin Máxima met de jurk in 2017.
Koningin Máxima met de jurk in 2017.

De tentoonstelling 'The Art of Lace' is tot en met 10 mei te zien in het Textielmuseum in Tilburg.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--