Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijken: Corona-comfort in koninklijke mode

17 februari 2021 · Leestijd 3 min

Je zou denken dat stijl en comfort absoluut niks met elkaar te maken hebben, maar het tegenovergestelde is waar en helemaal vandaag de dag. Met het vele thuiswerken willen we heel graag stijl en comfort combineren. Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, laat je een aantal voorbeelden zien van koningin Máxima. "De koningin is een een held is in het combineren van stijl en comfort."

LOEY-awards 2017

ANP-353161868.jpg

Als koningin Máxima in 2017 de uitreiking van de LOEY-awards bezoekt, een prijs voor online ondernemers, draagt ze een kaftan-achtige jurk van Zeus & Dione. "Dat is echt een voorbeeld van hoe je stijl en comfort kan combineren," aldus Miluska.

Indonesië 2020

ANP-408030990.jpg

Bij het staatsbezoek aan Indonesië draagt Máxima in 2020 wederom een soort kaftajurk, maar dan van Johanna Ortiz. "Wat ik daar heel stijlvol en comfortabel aan vind, is dat er een print te zien is op de jurk. Dat maakt het meteen meer aangekleed. Ook zit er een vederachtige riem omheen, dat maakt het heel luxueus." Miluska vertelt dat kaftan een hele comfortabele stof is: "De jurk zwiept een beetje om je benen."

Vietnam 2017

ANP-351662663.jpg

Volgens Miluska kunnen schoenen ook voor een heel comfortabel gevoel zorgen. "Bij koningin Máxima zie je dat gebeuren als ze in 2017 naar Vietnam gaat voor de VN. Onder haar gele ZARA-pak draagt ze eigenlijke hele eenvoudige platte schoenen."

Koningsdagconcert 2018

ANP-356829739.jpg

"Máxima op haar allerbest als ze voor comfort gaat, is als ze echt lef toont," vertelt Miluska. De koningin bezoekt in 2018 het Koningsdagconcert in Groningen. Hier draagt ze een ontwerp van een Griekse ontwerper. "Het is helemaal geïnspireerd op vintage-stropdassen, dus het is echt een eyecatcher als ze daarin aan komt lopen. Tegelijkertijd is het heerlijk comfortabel."

Pakistan 2019

ANP-402373490.jpg

Koningin Máxima bezoekt in 2019 Pakistan en draagt hier een ontwerp van Altuzarra en dat is volgens Miluska een hele comfortabele keuze. "Ze is op pad met de VN, dus niet duidelijk in haar rol als koningin. Dan mag je dus een hele casual keuze maken, uit respect voor je gasten en het land dat je bezoekt."

Zomerfoto-moment 2019

Koningin_Maxima_Ready_to_Wear_collectie_Jan_Taminiau.jpg

"Bij het jaarlijkse zomerfotomoment draagt Máxima altijd casual kleding." In 2019 draagt ze de eerste Ready To Wear-collectie van Jan Taminiau. "Het staat ook super comfortabel, dus dat is een hele goede match geweest," aldus Miluska

India 2019

ANP-378300431.jpg

Dezelfde look is terug te zien bij het staatsbezoek aan India in 2019. "Je moet goed letten op de sieraden, hoe de koningin het haar draagt, haar hoed en haar hak. Dan zie je dat je met een paar ingrepen de look heel luxueus kan maken." 

VN 2019 en Indonesië 2020

ANP-408135323.jpg

Volgens Miluska spelen accessoires een hele belangrijke rol spelen in het transformeren van een look. Máxima draagt een jurk van Zimmermann op twee momenten. Een keer tijdens een vergadering in 2019 bij de VN. "Daar draagt ze een parelketting en heeft ze haar haar los, dat maakt haar heel zakelijk." Het jaar daarna is de koningin op staatsbezoek op Indonesië waar ze dezelfde jurk aan heeft. "Maar meteen heeft ze een hele andere verschijning door die prachtige hoed en de handschoentjes." Ze heeft haar haren vast en dat maakt volgens Miluska meteen een veel formelere look. 

Thuiswerken

Kortom, in de periode waarin we allemaal veel meer thuis zijn en veel thuiswerken, zullen veel mensen grijpen naar comfortabele kleding. "Dan is het meteen aangenaam om naar te kijken en je krikt jezelf ook weer even op in je gemoedstoestand. Dat hebben we volgens mij allemaal meer dan nodig vandaag de dag."

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--