Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijken! Elizabeth verschijnt voor de webcam voor militairen

15 juli 2020 · Leestijd 2 min

De Britse koningin Elizabeth heeft dinsdag in een videochat gesproken met en vragen gesteld aan drie Britse militairen en generaal Sir Nicholas Carter, de chef van de Defensiestaf. Dat deed ze om te vernemen hoe het werk van het leger van het Verenigd Koninkrijk vordert tijdens de coronacrisis in eigen land en bij overzeese missies.

Ook in het leger is er vanwege de uitbraak van het coronavirus druk komen te staan op het personeel en zijn veranderingen in verschillende werkwijzen doorgevoerd.

De koningin hoorde verhalen van de militairen over de impact op het thuisfront bij het voor lange tijd van huis zijn. Veel Britse militairen konden de afgelopen maanden vanwege het virus niet naar huis terugkeren en waren daarom langer dan gebruikelijk gescheiden van hun geliefden.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

VN-Vredesmissie

Luitenant-kolonel Barrie Terry, die momenteel in Mali zit voor de VN-vredesmissie, heeft zijn familie sinds vorig jaar niet meer gezien. Hij sprak met de koningin over het werk van zijn vrouw thuis die andere verpleegsters opleidt om patiënten met Covid-19 te behandelen.

Sophie Levy, die momenteel aan boord van de RFA Argus in het Caribisch gebied voor het eerst op een missie is, sprak vanaf het schip met Elizabeth over haar rol als monteur die helikopters klaarmaakt voor de vlucht. De bemanning zal de hele zomer in het Caribisch gebied blijven om ondersteuning te bieden als het orkaanseizoen losbarst.

De Koningin, in haar hoedanigheid als hoofd van de Strijdkrachten, bedankte al het dienstpersoneel voor hun toewijding. "Het is goed van jullie te horen, bedankt en het allerbeste met jullie werk", aldus de koningin tegen de militairen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--