Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijkt koning Filip stiekem naar Willem-Alexander?

24 februari 2020 · Leestijd 2 min

Koning Filip van België heeft iets om naar uit te kijken! Op 16 mei viert hij zijn zestigste verjaardag met een bijzonder feest in het Kasteel van Laken. Niet in familiekring maar met landgenoten die op precies dezelfde dag zijn geboren.

De eerste officiële foto van prins Filip, 15 april 1960.
De eerste officiële foto van prins Filip, 15 april 1960.

Belgen die op precies dezelfde dag zijn geboren als koning Filip zijn uitgenodigd om hun zestigste verjaardag te vieren in de koninklijke residentie. Het Belgische hof plaatste maandag een oproep op Facebook en deelde daarbij de eerste officiële babyfoto van Filip.

"De Koning viert dit jaar zijn 60ste verjaardag. 60 worden is bijzonder. Hij nodigt daarom 100 landgenoten uit die op dezelfde dag geboren zijn om dit samen te vieren. Deze 100 zestigjarigen worden met hun partner uitgenodigd op een namiddag in het Kasteel van Laken ‪op zaterdag 16 mei‬", luidt de oproep‬. De eerste honderd aanmelders kunnen een uitnodiging verwachten.

Lees verder onder de foto.

Koning Filip wordt overigens op 15 april al 60. Van een groot feest komt het dan niet, omdat hij dan aanwezig is bij de feestelijkheden rond de tachtigste verjaardag van de Deense koningin Margrethe. De openstelling van de Koninklijke Serres van 17 april tot 8 mei in Laken zorgt er tevens voor dat het verjaardagsfeest van Filip pas op 16 mei is.

Soortgelijk idee

Het idee om medejarigen uit te nodigen lijkt een beetje op wat koning Willem-Alexander drie jaar geleden deed toen hij vijftig werd. De koning heette toen 150 Nederlanders welkom in het Koninklijk Paleis in Amsterdam die net als hij op 27 april jarig zijn én een kroonjaar vierden. De oproep leverde destijds bijna 11.500 reacties op.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--