Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijktip! Twee tv-specials voor 18e verjaardag Amalia

6 december 2021 · Leestijd 2 min

Prinses Amalia krijgt voor haar achttiende verjaardag twee tv-specials. Op Net5 is maandagavond de documentaire 'Prinses Amalia: tiener op weg naar de troon' te zien. De AVROTROS komt een dag later op NPO 1 met de special 'Amalia 18 jaar'.

Dionne Stax duikt in 'Amalia 18 jaar' samen met experts in het leven van de troonopvolgster. Met koningshuisdeskundige Rick Evers maakt ze een wandeling door Wassenaar en Den Haag. Op die plekken ging Amalia naar hockey en de basisschool. Daarnaast bezoeken ze Paleis Noordeinde. Dat is nu nog het werkpaleis van de koning, maar later van Amalia wanneer zij koningin wordt.

Stax ging ook in gesprek met dressuuramazone Anky van Grunsven die terugblikt op hoe ze Amalia, die zelf ook graag paardrijdt, ooit les heeft gegeven. Couturier Edouard Vermeulen van het Belgische modehuis Natan, een merk dat de prinsessen en hun moeder graag dragen, vertelt hoe de prinses al op jonge leeftijd een eigen smaak had. "Ze weet heel goed wat ze wil. Ongelooflijk, die persoonlijkheid. Ik vind het fantastisch."

De special is op de verjaardag van Amalia, op 7 december, om 20.30 uur te zien op NPO 1. 

In de special op Net5 wordt er ingegaan op haar jeugd, die koning Willem-Alexander en koningin Máxima zo normaal mogelijk wilden laten zijn, maar die toch onder een vergrootglas ligt. Ook wordt getoond hoe de prinses omgaat met sociale media en de beveiliging die ze altijd bij zich heeft.

De documentaire is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--