Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nu online te zien: 'Elizabeth: The Unseen Queen'

4 juni 2022 · Leestijd 2 min

Leuk nieuws voor alle royaltyliefhebbers en fans van het Britse koningshuis! Blauw Bloed zendt op zondagavond 5 juni de unieke documentaire 'Elizabeth: The Unseen Queen' uit op NPO 2. Een absolute aanrader volgens Jeroen Snel.

De documentaire is speciaal vanwege het 70-jarige troonjubileum van de Britse koningin Elizabeth gemaakt. De makers kregen toestemming om door 400 privé-films van de koningin te struinen en brachten zo haar jonge jaren in beeld. Vanaf de kinderwagen tot en met haar kroning in 1953. 

Jeroen Snel: "The Unseen Queen is de meest persoonlijke documentaire die ooit over Elizabeth is gemaakt. Nooit eerder werden er zoveel en zo persoonlijke filmbeelden beschikbaar gesteld. We zien een jonge, onbevangen en heel gelukkige Elizabeth die je raakt en emotioneert."

Lees verder onder de promo.

We zien onder meer een jonge Elizabeth met haar zus prinses Margaret op landgoed Balmoral in Schotland. Ook zijn er beelden samen met haar ouders op een oorlogsschip in 1947. Die beelden zijn gemaakt door Elizabeth zelf, haar man prins Philip en haar eigen ouders. Bijzonder zijn dan ook de kleurenbeelden van haar vader, koning George VI die tot aan zijn dood in 1952 regeerde. Een jaar later werd Elizabeth gekroond, waar we nieuwe beelden van zien.

Lees meer onder de foto's.

Elizabeth_The_Unseen_Queen_01
Een jonge Elizabeth (r) met haar vader koning George VI en zus Margaret.
Elizabeth_The_Unseen_Queen_09

De 75 minuten durende documentaire is afgelopen zondag door de BBC uitgezonden. Het opent met onlangs opgenomen commentaar van koningin Elizabeth zelf. Als 'voice over' vertelt ze dat ze er altijd enorm van heeft genoten om privémomenten voor de camera vast te leggen. "Privébeelden tonen vaak het plezier achter alle formaliteiten", zegt ze. "Je hoopt altijd dat toekomstige generaties het interessant vinden en misschien verrast zijn dat je ook ooit jong bent geweest."

De Blauw Bloed Special 'Elizabeth: The Unseen Queen' is zondag 5 juni om 18:35 uur te zien op NPO 2.

Lees meer over

Koningin Elizabeth

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.

--:--