Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijktips voor vanavond: Extra uitzending Blauw Bloed en twee documentaires

18 september 2022 · Leestijd 2 min

In aanloop naar de uitvaart van koningin Elizabeth hebben we drie kijktips voor jou! Je kunt deze zondag kijken naar twee documentaires over de Britse vorstin én in een speciale live-uitzending van Blauw Bloed blikken we met verschillende experts vooruit naar haar uitvaart.

Elizabeth: The Unseen Queen | 20.25 uur op NPO 1

De documentaire 'Elizabeth: The Unseen Queen' is speciaal gemaakt vanwege het 70-jarig troonjubileum van koningin Elizabeth. De makers kregen toestemming om door 400 privé-films van de Britse vorstin te struinen en brachten zo haar jonge jaren in beeld. Vanaf de kinderwagen tot en met haar kroning in 1953.

Jeroen Snel: "The Unseen Queen is de meest persoonlijke documentaire die ooit over Elizabeth is gemaakt. Nooit eerder werden er zoveel en zo persoonlijke filmbeelden beschikbaar gesteld. We zien een jonge, onbevangen en heel gelukkige Elizabeth die je raakt en emotioneert."

Blauw Bloed live: een voorbeschouwing op de uitvaart | 21:45 uur NPO Start en NPO 1 extra

Direct na de documentaire kun je via NPO Start en NPO 1 extra (kanaal 81) kijken naar een speciale uitzending van Blauw Bloed. In deze live-uitzending wordt vooruitgekeken naar de uitvaart op maandag. Wat kunnen we verwachten van de dankdienst in Westminster Abbey? Hoe persoonlijk zal deze staatsbegrafenis zijn? En wat valt er te vertellen over het geloof in God van koningin Elizabeth?

In de studio spreekt presentator Anne-Mar Zwart met koningshuiskenner Jeroen Snel, historicus Simone Lamain, correspondent Lia van Bekhoven en predikant Joost Röselaers die jarenlang voorganger was van de Nederlandse kerk in Londen.

A Tribute to Her Majesty The Queen | 23:55 uur op NPO 1

De zondagavond wordt afgesloten met de documentaire 'A Tribute to Her Majesty The Queen'. Het is een eerbetoon aan de langst regerende Britse monarch ooit. In de documentaire halen onder anderen haar vier kinderen - Charles, Anne, Andrew en Edward - herinneringen op in exclusieve interviews. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--