Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kinderen van prinses Mary verrassen haar tijdens tv-show

7 februari 2022 · Leestijd 2 min

De vier kinderen van de Deense kroonprinses Mary hebben hun moeder zondag verrast met een optreden in de speciale tv-uitzending ter ere van haar vijftigste verjaardag. Prins Christian, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine vertelden in de unieke video hoe hun moeder zich thuis voorbereidt op haar taken en toespraken.

Deens_kroonprinselijk_gezin_tv_programma.jpg

Het tv-programma werd live uitgezonden vanuit de Vilhem Lauritzen Terminal op de luchthaven van Kopenhagen, waar het kroonprinselijk gezin eerder op de avond via de rode loper was verschenen. De feestelijke show bevatte naast muzikale verrassingen enkele verhalen over haar werkende leven, waaronder het filmpje van haar kinderen.

Lees verder onder de foto en het filmpje.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Deense televisie zette kroonprinses Mary zaterdagavond ook al in het zonnetje met de documentaire 'Mary 50 jaar'. In het programma kijkt Mary, die oorspronkelijk uit Australië komt, terug op haar leven in Denemarken tot nu toe en de grootste hoogtepunten uit de afgelopen jaren. Ze raakt emotioneel als de toespraak van koningin Margrethe tijdens de bruiloft in 2004 langskomt. Daarin was de vorstin vol lof over haar nieuwe schoondochter. Ze zei onder meer dat ze "kracht, rust en warmte" uitstraalt en daarmee vertrouwen schept.

"Dat was zo mooi gezegd. Ik voelde me meteen thuis", kijkt Mary terug op dat moment. "Een publiek figuur zijn brengt veel nieuwe uitdagingen met zich mee. Maar haar woorden op mijn trouwdag gaven mij het vertrouwen."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Deense kroonprinses is onwijs dankbaar voor alle felicitaties die ze heeft ontvangen. "Vijftig jaar worden is iets heel bijzonders. Maar dat ik zoveel warme groeten kreeg uit heel Denemarken, de Faeröer, Groenland en Australië - ik was diep ontroerd", schrijft ze maandag op Instagram bij een foto van een boeket bloemen. "Het is eigenlijk niet zo gek om vijftig te zijn. Hartelijk dank daarvoor - ik was heel blij."

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--